Douwe Egberts Ice Coffee

Koffie, maar dan lekker fris: de verschillende smaken van Douwe Egberts Ice Coffee zijn écht het proberen waard. Aan ons de taak om deze Ice Coffee van Douwe Egberts relevanter en populairder te maken onder de jongere generatie. Dat deden we al in de zomer van 2021. Met succes, dus deden we dat dit jaar nog eens dunnetjes over.

Kop of mind

Ice Coffee on top of mind brengen bij een nieuwe generatie koffiedrinkers, dat was de opdracht. Met de juiste selectie aan influencers én de vrijheid die zij kregen om deze content te maken is dit, al zeggen we zelf, goed gelukt. De content werd meerdere weken achtereenvolgens verspreid over verschillende kanalen als Instagram, YouTube en TikTok. Hiermee is er een top of mind positie gecreëerd voor Douwe Egberts Ice Coffee.

It's a match

Om de juiste doelgroep van de juiste content te voorzien, is er met zorg een dedicated groep influencers geselecteerd. In 2021 is er een samenwerking aangegaan met Jesse Hoefnagels en het parodie-account De Haarclip van Marie-Claire. Never change a winning team, dus mochten zij deze taak in 2022 nog eens dunnetjes overdoen, vergezeld door influencers Daan Boom en Defano Holwijn, die op een geheel eigen wijze een te gekke aanvulling bleken.

IJskowa

Extra tof om te zien bij deze campagne met Douwe Egberts is de uiteenlopende manieren van hoe er content is gemaakt en er zelfs offline activaties zijn ontstaan. Zo bedacht Lot Mulder, de dame achter De Haarclip van Marie-Claire, de ijskowa - oftewel: de ijskowalk. Samen met Lot konden haar volgers op 3 juli deze route door Amsterdam bewandelen, mét een lekkere DE Ice Coffee natuurlijk. Een bijbehorende Ijskowa-routekaart, die meer dan 400 keer gedownload is, maakte de activatie compleet.

Ice Cappuchinooooooooo

Zoals we van hem gewend zijn, heeft presentator en influencer Daan Boom no shame in the game. Dat leverde hem ook tijdens deze campagne veel lovende reacties op. Samen met Streetlab-collega Stijn van Vliet bedacht hij meerdere absurde video’s rondom Douwe Egberts Ice Coffee, soms zelfs mét een zelfbedacht liedje. Ice Cappuchinooooooo!